Ing.firma RenTec - Utførende Entreprenør

Fasadearbeid, Stål&Glass

Installasjon av metallstrukturer og fasadesystemer
Beskrivelse
Installasjon av metallstrukturer og fasadesystemer
Installasjon av metallstrukturer og fasadesystemer.

Fasadesystemer består av de strukturelle elementene som gir lateral og vertikal motstand mot vind og andre krefter, samt bygningens omsluttende elementer som gir værbestandighet og termiske, akustiske og flammehemmende egenskaper.

Typene fasade som blir brukt avhenger av bygningens type og skala, samt lokale plankrav som kan påvirke bygningens utseende knyttet til nabobygningene.

Stål og glass er synergistiske materialer og er ofte brukt i fasader og tak i bygninger med mange etasjer. Glasspanelene er som oftest støttet av separate vertikale stålelementer fra bygningens strukturelle hovedramme, hvilke kan befinne seg i eller utenpå bygningen. Rustfritt stål og hule stålseksjoner er ofte brukt i kombinasjon med glass. Spesialtilpassede stål- og glassløsninger er systemer utviklet av spesialister for å møte kundenes krav på nesten alle områder.

Ventilerte fasadesystemer, eller fasader med «to hudlag», strukturelle glassfasader eller metallplatefasader, trefals- eller fargede laminerte trekledningsfasader; fasadesystemene tilpasser seg bygningene uansett arkitektur eller geometri. For større overflater, kontor- og boligbygninger, overgår gjennomgående fasadesystemer tradisjonelle gipsede fasader takket være deres holdbarhet, deres fleksibilitet knyttet til enkel opp- og nedmontering, samt deres ytelse i forbindelse med temperatur og fuktighet.