Lyshallen’ på toppen av Nasjonalmuseet. Rentec monterte stålkonstruksjonen til det store, lysende utstillingsrommet på toppen av Nasjonalmuseet. Lyshallen fyller tredje-etasjen i fremre del av bygget og er på hele 2.400 kvadratmeter. Vi har også montert utvendige fasadebraketter og de sju meter høye innvendige glasspanelene som ruver fra gulv til tak i det som ved byggestart ble kjent som Alabasthallen. Det viste seg imidlertid at gjennomskinnelige mineralet alabast ikke ville tåle norsk vær og vind. Ved å legge en tynn film av marmor mellom glasspanelene klarte fasadeprodusenten Roschmann Group å tilfredsstille arkitektens og oppdragsgivers ønske om at det naturlige lyset slipper inn.

Oppdragsgiver: Roschmann Group. Underentreprenør: LMK-bygg. Arkitekt: Kleihues + Schuwerk. Byggherre: Statsbygg. Eier: Kulturdepartementet.
 

MUNCH! Rentec monterte stålkonstruksjonene og kompositt-rammene på det skråstilte utsiktspunktet, også kalt miradoren, i toppen det nye Munch-museet. I samarbeid med Høyden AS monterte vi også inn 200 glassflater, de største opptil 3 meter brede og 4,5 meter høye og 950 kilo tunge. Rentec har montert metallbraketter for fasade på de nakne betongveggene og monterte også store deler av selve fasaden bestående av perforerte aluminiums-paneler. De bølgende panelene er utformet slik at de varsomt slipper lyset inn i museet.

Oppdragsgiver: Skandinaviska Glassystem. Underentreprenør: LMK-bygg. Arkitekt: Estudio Herreros. Byggherre: HENT. Eier: Oslo kommune, Kultur og Idrettsbygg Oslo, KF.

Deichman i Bjørvika. Rentec installert stålkonstruksjonene til de store takvinduene. Ettersom den endelige konstruksjonen var for stor til å kunne fraktes, ble de ulike modulene sveiset sammen på byggeplassen før de ble heist på plass. Vi monterte også metallbraketter for innfesting av fasaden, samt vesentlige deler av selve fasaden, bestående av matte og klare glasspaneler. For å oppnå bedre isolasjonsevne ble deler av panelene produsert som selvbærende kompositt-elementer, såkalt (GFRP) Glass Fiber Reinforced Polymer.

Deichman Bjørvika. Hovedbiblioteket i Oslo. Oppdragsgiver: Roschmann Group. Rentec installerte glass og perforerte alumimiumspaneler. Underentreprenør: LMK-bygg. Arkitekt: Lund Hagem arkitekter og Atelier Oslo. Byggherre: Advansia. Eier: Oslo kommune, Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Anniken Neste